Қазақстан Республикасының Білім беру саласындағы заңнамасына, атап айтқанда, ҚР "Білім туралы" Заңына сәйкес білім алушыларды тамақпен қамтамасыз ету білім беру ұйымдарына жүктеледі. Сапалы ұйымдастырылған мектептегі тамақтану оқушылардың денсаулық деңгейінің көрсеткіштерін жақсартуға ықпал етеді. Толық және теңгерімді тамақтану аурулардың алдын алу, жұмыс қабілеттілігі мен үлгерімін арттыру, балалар мен жасөспірімдердің дене, ақыл-ой дамуының кепілі.
2019 жылдың 3 қыркүйегінен бастап біздің мектепте 0-11 сынып оқушыларына ыстық тамақ ұйымдастырылды, 251 оқушы қамтылды, 100%, оның ішінде әлеуметтік қорғалмаған санаттағы 63 оқушы тегін тамақтанады. Ұйымдастырушы - "Кооператор" ЖШС, жетекшісі Қилкариди Г. Н. бір күндік түстің орташа құны 250-280 теңге. Мектеп түскі ас бағасы бойынша қол жетімділігімен ғана емес, сапасымен де, теңгерімділігімен де, витаминсіздігімен де ерекшеленеді. Оқушылардың күнделікті рационында жаңа піскен көкөністерден жасалған салаттар, жемістер, қышқыл сүт өнімдері, витаминделген компоттар мен кисельдер. Су тазартқышы бар ауыз су бұрқағы құралдары бойынша ауыз су режимі ұйымдастырылды.
Жоспарлы түрде медицина қызметкері, бракераждық комиссия және тамақтану сапасын мониторингілеу жөніндегі комиссия ас мәзірін, пайдаланылатын өнімдердің сапасын және мектеп ас блогының жағдайын талдайды.
Мектепте тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша жұмыс міндеттері:
- Балалар мен жасөспірімдердің алиментарлық-тәуелді аурулармен аурушаңдығын төмендету;
- Оқушылардың тамақтану сапасы мен қауіпсіздігін бақылау жүйесін жетілдіру;
- Оқушылар мен олардың ата-аналары арасында дұрыс тамақтану принциптерін насихаттауды ұйымдастыру. Оқушылардың тамақтану мәдениеті мен салауатты өмір салтын тәрбиелеу.