Ұлттық тағамдар күні.
Қазақстан-түрлі этностардың тату-тәтті өмір сүретін көпұлтты мемлекет.Біздің халқымыз өте қонақжай.Қонақтар үйге келгенде, олар құрметті орынға отырады, ал үстелге ең жақсы тағамдар қойылады. Әр ұлттың өз тағамдары бар.Орыстар құймақ, қазақтар - бауырсақ, шешендер - хингалш, украиндар-пампушки және т.б. Мүмкін, ең танымал дәстүрлі тағамдардың бірі-көрші елдерде де кең таралған бешбармақ. Басқа танымал ет тағамдары: қуырдақ (картоппен қуырылған жаңа піскен), сорпа (ет сорпасы), Палау (әсіресе ет мөлшерімен ерекшеленетін қазақ палауы). Манты танымал, оны көбінесе етпен бірге асқабақ қосып дайындайды. Біздің еліміздің аумағында тұратын барлық ұлттар әртүрлі халықтардың тағамдарын қуана дайындайды, ең бастысы, оларды бір-бірінің мәдениетіне деген құрмет пен сүйіспеншілік біріктіреді.